Contact & over mij

Bereik mij via e-mail: sandra.comics@gmail.com

Op social media ben ik hier te vinden:

Opleiding en werk:

Na mijn opleiding aan de Willem de Kooning academie ben ik in 1992 als illustrator en cartoonist aan de slag gegaan. Ik heb getekend voor vakbladen, kranten, non profit organisaties, educatieve uitgeverijen en andere ondernemers. In 2002 begon ik strips te maken. Ik heb in eigen beheer 13 stripbundels uitgegeven. In 2014 bracht uitgeverij het Syndikaat het album Vliegangst uit. Ik neem geen tekenopdrachten meer aan.

Over mijn activiteiten:

 • In 2015 verhuisde ik met Jasper Sprengers van Rotterdam naar Heeze.
 • Ik ben secretaris, digital mediamanager en fractie-ondersteuner van GroenLinks Heeze-Leende. In 2018 en 2021 was ik tevens campagneleider. 
 • Ik ben actief bij IVN Heeze-Leende (werkgroep milieu- en landschapsbehoud, social media). 
 • Sinds 2016 ben ik vrijwilliger bij Stichting Brabants Burgerplatform.
 • Paddenstoelen fotograferen en determinderen doe ik graag. Ik heb rond Heeze al zo’n 400 soorten gevonden en plaats foto’s op deze site. Op deze Facebook page plaats ik foto’s van vondsten, vaak met info over lokatie.
 • Voor Stichting de Bomenridders ben ik medebeheerder van hun Facebook- en twitterpagina’s.
 • Bijna dagelijks raap ik zwerfvuil, jaarlijks een paar duizend blikjes en zo’n 1000 plastic flesjes. Ik maakte de Facebook page Zwerfvuilvrij Heeze-Leende, maar een echte community is niet van de grond gekomen, al kom ik regelmatig andere rapers tegen.
 • Stripjes over het melige duo Brom & Vlieg zijn op deze Facebook page te vinden.
 • Tot 2018 werkte ik aan de stripserie Café het Smalende Ree. Zie deze Facebook page.
 • Tot 2018 maakte ik regelmatig politieke cartoons, die op Joop.nl verschenen. Zie deze Facebook page.

Voltooide opleidingen

 • 1988: Christelijk Lyceum (Atheneum), Gouda
 • 1992: Willem de Kooning Academie, Rotterdam (Illustratie en grafiek)

Werkgevers

 • 2008-2010: Docent striptekenen op diverse ‘brede scholen’.
 • 2007-2014: Agentschap Zone 5300. Onderhoud website en bemiddeling tussen klanten en tekenaars.
 • 2004-2015: Wedredactie bij stripmagazine Zone 5300. Schrijven van artikelen en recensies, beheer social media.
 • 1998-2002: Publiciteitsmedewerker bij podium WORM. Ontwerp van posters en flyers. Tegelijk ook vrijwilliger bij podium De Vlerk, later Waterfront.
 • 1991-1999: Ontwerper van dessins voor nachtmode van Sashion, Dekay Styling en D&D Textiles.